Història

La història del nostre forn i el desenvolupament de la seua activitat per la nostra família es pot datar de 140 anys. Anys dedicats amb passió al bell ofici de la la panaderia i la pastisseria; elaborant, desenvolupant i oferint de manera ininterrompuda la variada oferta gastronòmica de la nostra terra a la seua gent.

En 1876, Miguel Ricart Esteve, forner de professió, als seus 36 anys va comprar la casa-forn del centre del poble de Bétera (tocant a la casa abadia-Parròquia de la Puríssima Concepció).
Hi ha un document escrit de rellevant valor històric, en el qual consta el pagament del lluïsme, dret que tenia el senyor feudal (Marqués de Dos aigües) al pagament en cadascuna de les transaccions que es realitzaven en la població (compravenda de negocis , vivendes …). Es va formalitzar tal compra el 1890, com indiquen les escriptures.

Alguns dels huit fills de Miguel van aprendre la professió de son pare i va ser un dels barons, Miguel Ricart Broseta, nascut en 1871, qui finalment es faria càrrec del forn amb la seua dona Amparo Doménech Aloy (Amparito)

El fill benjamí de Miguel, cridat José Ricart Doménech va ser el xicotet de sis germans (quatre dones i dos hòmens) i el primer dels barons que va formar família. La professió no la va poder aprendre de son pare, per la seua defunció quan era molt xiquet; la va anar aprenent junt amb els seus germans, Micalet, Amparito, Consuelo i Trini (Visantica es va dedicar a la docència com a mestra a València) de mans de sa mare i tios amb la gran ajuda de veïnes i amigues. Va ser finalment ell qui la va heretar. Fins que açò va ser així, no vivien en el forn, sí en canvi les seues germanes (en la vivenda superior) , fins que finalment es va fer càrrec del mateix i la seua família es va desplaçar a unes habitacions en la part superior de l’antic forn morú, a les que s’accedia des de l’escala central de la casa, per l’obrador.

José Ricart es va casar amb Carmen Bonastre, fent-se càrrec ambdós del forn. Ambdós van tindre tres fills, dos barons i una dona, José Miguel, Ramón i MªCarmen, els que van aprendre la professió des de ben xicotets i finalment va heretar el forn de nou el benjamí dels fills barons, Ramón Ricart Bonastre

Ramón i Ana, actuals propietaris, aprenent de les mans dels iaios José i Carmen, van continuar amb la tradició familiar preservant el caràcter del mateix, els mètodes, les recetas…. i formant-se en el sector forner i pastisser, per a continuar oferint als seus clients la qualitat i el servici de sempre.

Amb ells van ser incorporant-se i formant-se com a professionals molts dels nostres familiars i amics:

  • Panaderia: Juanma, Víctor, Carlos, Carlos “Puro”…
  • Pastisseria-rebostería i venda al públic: MªAngeles, Amparo, Susana…
  • Servicis: Leonor, Paula, Rocío…

que junt amb la incondicional ajuda d’altres familiars i amics (MªCarmen, la iaia Victòria, Charo, Laura, Manolo, Paco, Manolo L., Raúl, José Manuel, Juan Carlos, Daniel…) , han contribuït junt amb l’ajuda dels seus fills, MªAngeles i J.Ramón a obrir les portes cada dia, oferint a la nostra gent el millor que sabem fer.

¡¡GRACIES A CADA UN DE VOSALTRES!!!